Catàleg de xerrades

Algunes de les xerrades destacades que ja tinc preparades:

Fills i tecnologia

És una realitat que els nostres fills en saben més de tecnologia que nosaltres. El desconeixement fa que siguem més partidaris de prohibir que de deixar fer. No sabem si és la millor estratègia però creiem que és la més segura per a nosaltres i per a ells. Ho estem fent bé?

La nova revolució. Què fan i què són els mòbils

La majoria de la població actual va néixer sense tenir mòbil. Ara és una eina que la fa servir tothom però molta gent no n’ha pogut aprendre i voldria fer-ho. La por a dir que no en sap allunya a molta gent d’aquesta realitat i es poden convertir en analfabets funcionals de la mobilitat.

Mòbils i nens soldat

El Coltan és un mineral imprescindible per la fabricació de les pantalles dels mòbils i dels ordinadors. S’extreu de mines principalment a l’Àfrica. Grups de soldats professionals exploten nens per obtenir aquests recursos. Fem un ús racional dels mòbils i siguem conscients d’aquesta realitat.

Els dispositius mòbils a l’escola

Què han d’aprendre els nostres infants i joves de la mobilitat? Què hem de saber els mestres sobre tot aquest món? Com fer servir els dispositius mòbils en favor de l’educació als centres educatius.

Com fer bones apps

Fer aplicacions mòbils és un art com fer un bon lloc web. No tothom les pot fer bé. Quins elements hem de tenir en compte alhora de pensar una aplicació, com dissenyar-la, desenvolupar-la, publicar-la per poder tenir unes certes possibilitats d’èxit.

Com fer una bona gestió de la informació d’internet

Des de que tenim internet a l’abast hem valorat molt tenir com més informació millor. “A internet hi és tot!” el problema actual és que no podem digerir tanta informació i sobretot organitzar la que és important per la nostra feina o per a nosaltres mateixos. Aprenguem com fer-ho.

Reputació digital i doble personalitat a la xarxa

El que siguem en la vida real no té cap importància un cop passem a ser una persona digital. Tota la nostra identitat i reputació està en joc i si actuem igual que a la vida real potser no obtenim els mateixos resultats. Com ho hem de fer doncs?

El català, llengua dels mòbils

Al llarg dels temps la llengua catalana sempre ha hagut de lluitar entre un mar de llengües més poderoses i malgrat tot, ha arribat als nostres dies. En l’actualitat els nous escenaris com internet han permès que una llengua com la nostra estigui en una posició privilegiada en el rànquing mundial.